פיצה היא אחד המאכלים הפופולאריים ביותר בעולם. היא זמינה, מוכנה במהירות יחסית, משביעה ובעיקר טעימה. מקורה של הפיצה הוא באיטליה ולכן פיצה איטלקית היא שם דבר, היא מושג באולם הקולינרי ואין מי שלא מכיר אותה… הפירוש של המילה פיצה באיטלקית הוא פשטידה או עוגה, ומי שטעם פיצה איטלקית יכול להעיד שזה אכן כך.
פיצה איטלקית – קוים לדמותה
אז מהי הפיצה האיטלקית?
הפיצה האיטלקית המסורתית היא על בסיס בצק שמרים, בצק דורום שמרים ומים. היא מרודדת ביד לשכבה דקה ועליה מניחים את הרטבים והגבינה, מכניסים לתנור לחום גבוה מאוד וזהו, הפיצה אוטוטו יוצאת חמה, רכה ומשגעת. יש פיצות איטלקיות רבות והמוכרות בהן הן פיצה ביאנקה שהיא ללא רוטב עגבניות אלא עם רוטב אחר. יש את הקלצונה וכמובן את המרגריטה שהיא הפיצה האיטלקית המוכרת ביותר בעולם, זו עם המוצרלה, עם עלי הבזיליקום ורוטב העגבניות המבושלות. יש גרסה נוספת למרגריטה והיא הנפוליטנה שנפוצה בעיקר בנאפולי.