הו איטליה איטליה, זו שאחראית בין השאר לפיצה שכמעט כולנו אוהבים, למאכל הבין לאומי שהפך אותה למעצמה קולינרית… אבל איטליה זה לא רק פיצה אלא גם פסטות וכמובן גלידות, גלידות שנכנסו כבר מזמן לרשימה המכובדת של הגלידות הטובות בעולם בגלל המרקם שלהן, הטמפטורה וכמובן הטריות. גלידה איטלקית אמיתית היא הרבה יותר ממאכל קר ומתוק, אלא תרבות ומסורת מקומית שמשאירה טעם טוב בפה ובלב. בואו לטעות גלידה בנמל קיסריה >
מה הופך גלידה לגלידה איטלקית?
יש כמה מרכיבים חשובים שאי אפשר בלעדיהם. קודם כל המרקם, הוא חייב להיות רך אך לא כזה שנמס במהירות, רכות כזו ששומרת על היציבות שלה לפחות לכמה דקות ומבטיחה קרמיות מפתיעה. היא גם צריכה להיות טרייה ולהיכנס ישר לגביע, וצריכה להיות עם מתיקות מאוזנת, לא כזו שמרגישה מוגזמת כבר לאחר כמה ליקוקים. אין ספק, גלידה איטלקית אמיתית היא מאכל שכבש את העולם, והיא מאכל או קינוח כיפי במיוחד לא רק בקיץ וגם לא רק באיטליה.